Hogyan készülnek a termékek?

A Floradix szirupok a Salus innovatív termékcsaládjának része. A növényi összetevők egészségjavító hatásával kapcsolatos új tudományos eredményeket ötvözik a 100 éves gyógyszergyártás tapasztalatával.

Videós bemutató a gyártásról: az alábbi 5 perces (angol nyelvű) videóban a teljes gyártási folyamatba betekintést nyerhet az alapanyagok termesztésétől kezdve a feldolgozáson és laboratóriumi teszteléseken át egészen az üvegek töltéséig.

Hogyan készülnek a termékek?

Floradix szirupok – a gyártás folyamata

Salus Haus – Erő a természetből

A magas minőségi követelmények miatt a Salus szirupjait kizárólag Bruckmühlben, Németország délkeleti részén gyártja.
A tinktúrákkal és az egyéb kivonatokkal együtt a termékeket különlegesen kíméletes eljárásokkal állítják elő.

Minőségi alapanyagok, kíméletes feldolgozás

A válogatott, gondosan szortírozott és vágott növényeket egy nagy, rozsdamentes acél keverőbe töltik. A keverő minden fordulatánál egy extrakciós szer, pl. a víz kioldja a különleges összetevőket a növényekből.

A komplex, modern folyamatirányító rendszerrel vezérelve a kivonatok továbbhaladnak további feldolgozásra.

Szirup előállítása

A kapott gyógynövénykivonatok egy csőrendszeren keresztül egy nagy keverőbe kerülnek, ahol az adott termékhez szükséges egyéb alapanyagokat is hozzáadják.

Bár a fém tartályokba és csövekbe belelátni nem lehet, a digitális felügyeleti rendszer pontosan mutatja, mi történik. A kész szirupot nem palackozzák azonnal, előtte a laboratóriumnak ellenőriznie kell a minőséget.

Laboratóriumi ellenőrzések

A Salus saját laboratóriuma a legmodernebb elemzési módszereket alkalmazza a nyersanyagok és termékek minőségellenőrzésére. Minden gyártási lépést felügyel: részt vesz a beszállítók és az alapanyagok kiválasztásában, valamint ellenőrzi a teljes gyártási folyamatot egészen a késztermékig. Csak így garantálható a lehető legmagasabb minőség.

Szavatolja, hogy az Európai Gyógyszerkönyv által előírt hatóanyag-tartalom a vállalat valamennyi étrend-kiegészítője esetében teljesüljön, sőt sokszor túlmutat az egyébként is szigorú törvényi előírásokon.

Minőségellenőrzés 5 lépésben


A Salusnál az alapanyag beszerzéstől a késztermékig a laboratóriumi minőségellenőrzés 5 lépésben valósul meg:

  1. Az alapanyagok beszerzése előtt a labor mintát kér be és azt kielemzi.
  2. Beszállításkor is megtörténik az alapanyagok ellenőrzése.
  3. A gyártási folyamat során a termék minőségét folyamatosan ellenőrzik.
  4. A palackozás előtt a hatóanyagtartalmat újra tesztelik.
  5. Az alapos végső ellenőrzés még azelőtt megtörténik, hogy a késztermék elhagyná a gyárat.

Palackozás

Minden folyékony terméket különböző méretű üvegpalackokba töltenek, és ezen felül összecsukható dobozokba csomagolják. Ezek az anyagok 100%-ban újrahasznosíthatók.

Végső laboratóriumi ellenőrzés

A késztermék az értékesítés előtt a gyárban 2 hétig karanténban van. Ezután a labor szakemberei egy teljes laboratóriumi ellenőrzést hajtanak végre, ellenőrizve a minőségüket, az összetételüket és a hatóanyag-tartalmukat.

A késztermékeket még akkor sem lehet a 2 hét letelte előtt elhozni, ha adott országban hiány van belőlük, mert a Salus minden esetben ragaszkodik a szigorú ellenőrzési folyamatokhoz a fogyasztók biztonsága érdekében.

Ellenőrzés a nyersanyagtól a késztermékig


A tudományos osztály már a beszállítók és a nyersanyagok kiválasztásában is részt vesz.
A gyártás közbeni minőség-ellenőrzés pedig öt lépésben valósul meg: