Virtuális túra a Salus Hausnál
Bruckmühl, Bajorország
Az összes SALUS Haus termék (szirupok, teák) a németországi Bruckmühlben, Felső-Bajorországban készülnek. Az alapanyagok termesztése, a gyógynövénykertek, a gyártó illetve, kiszolgáló épületek 82.500 m²-en terülnek el, melynek mindössze 18%-át foglalják el az épületek, a többi zöld terület.
Virtuális túra a Salus Hausnál
Salus, a több mint 100 éves családi vállalkozás
A SALUS Haus gyógytermékgyárat Dr. Otto Greither alapította 1916-ban azzal a szándékkal, hogy a természet segítségével gyógyítsa betegeit. Orvosként már akkor szerette volna felhívni az emberek figyelmét a helyes táplálkozásra és az egészséges életmód kialakítására.
Büszke lenne rá, hogy az általa képviselt alapelvek még mindig tovább élnek. A SALUS Haus a mai napig családi vállalkozásként működik, azonban 2015. óta Dr. Florian Block áll a menedzsment élén. A cég ma már több mint 400 embert foglalkoztat bruckmühli központjában, ahol a vállalat a helyi közösség szerves részét képezi.
Gondosan termesztett és válogatott természetes alapanyagok
A Salus-Haus termékei gondosan válogatott gyógynövények, gyümölcsök és zöldségek felhasználásával készülnek, melyeket saját maguk termesztenek, vagy biztonságos helyről vásárolnak, sokszor minősített biotermesztésből.
Nem használnak génmódosított alapanyagokat, tartósítószereket, mesterséges ízfokozókat. A Salus az egészségre holisztikus szemlélettel tekint, az embert is a természet részének tartja. A természet védelme és a fenntarthatóság már több mint 100 éve fontos irányelv.
Partnerségben a természettel
Az alapanyagok termesztése nemcsak Németországban, hanem világszerte is zajlik különféle öko-projektek keretében, amelyek hozzájárulnak a veszélyeztetett növényfajták védelméhez és a kistermelőket támogatják. A gazdálkodók, agrármérnökök, biológusok és gyógyszerészek együtt dolgoznak az ökológiai gazdálkodásban annak érdekében, hogy optimális eredményeket érjenek el a vadon élő növények termesztésében és a gyógynövények kiválasztásában.
Meghatározzák a legjobb betakarítási időt, a legjobb feldolgozási és szárítási módszereket. Ennek eredménye a kiváló minőségű, természetes, optimális hatóanyag-tartalmú termékek előállítása a környezet károsítása nélkül.
Miért Bruckmühlben készülnek a termékek?
A Salus termékeket, például a szirupokat és teákat kizárólag a németországi Bruckmühlben gyártják, hogy megfeleljenek magas minőségi követelményeknek.
A természeti erőforrások körültekintő felhasználása mindig is nagy jelentőséggel bírt a Salus számára. Amikor 1968-ban Bruckmühlbe költöztek, a vízerőmű volt a telephelyválasztás alapvető oka. A Salusnál az áram nagy részét maguk állítják elő, víz- és napenergiából.
Minőség
Gyógynövényfarm a Villarrica vulkán lábánál
Az 1990-es évek elején Greither úr gyógynövényfarmokat vásárolt Chilében. Dél-Chile érintetlen környezete a Villarrica vulkán lábánál ideális feltételeket kínál a bio alapanyagok termesztésére: kristálytiszta gleccservíz áll rendelkezésre öntözéshez, a talaj nem volt vegyszeres, a levegő tiszta.
A farm nemcsak nyersanyagokkal látja el a Salust, hanem munkahelyeket is teremt a helyi lakosságnak, és szolgálja a biodiverzitást, hogy a növényfajok sokfélesége megmaradjon a jövő generációi számára is.
Több mint 65 országban jelen
A SALUS Haus termékeit több mint 65 országban forgalmazzák, a teljes forgalom kb. 40%-a exportból származik. A SALUS export részlegének szakemberei folyamatosan új piacokat és partnereket keresnek szerte a világon. A legtöbb exportpiacon megtalálható termékek a szirupok, a friss növényi gyümölcslevek és a teakülönlegességek.
A SALUS Haus kizárólagos magyarországi képviselője a Sal-Bert Kft, egri raktárukból nagykereskedőket szolgálnak ki. A vashiany-verszegenyseg.hu webáruházban viszont a fogyasztók is vásárolhatnak termékeket.
Szigorú laboratóriumi ellenőrzések a nyersanyagtól a késztermékig
A gyártás során a SALUS betartja a legmagasabb gyógyszerészeti minőségi szabványokat
(GMP – Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) és
az élelmiszerekre vonatkozó ökológiai minőségi előírásokat.